Har dere akkurat fått et barn med Down syndrom?

Som nybakt far eller mor er det mange tanker, forventinger og håp for et nyfødt barn som dukker opp. Når man så får en beskjed om at barnet har ekstra utfordringer kan disse tankene lett snus om til å bli bekymringer og engstelser.

Vi i NNDS ønsker at du som foreldre skal møte andre i samme situasjon slik at dere kan bli trygge på deres tilværelse, og fokusere på håp, glede, mestring og utvikling fremfor bekymringer. Vi mener at kunnskap er nøkkelen til nettopp dette – og ønsker derfor å opplyse så mye som mulig gjennom vår kunnskapsbase på Oppsiden. Der vil du finne mange relevante artikler. Gjennom deltagelse i grupper kan du selv dele erfaringer i debatter og legge ut spørsmål, og på den måten både få støtte og gi støtte. Her er noen forslag til relevant lesing:

Les meroppsiden.no:

Hvis du ønsker lese mer om dette temaet, anbefaler vi deg å lage en kontooppsiden.no Det er enkelt og helt gratis, og du vil både kunne lese, diskutere og stille spørsmål om Down syndrom.

Aktuelle artikler:

Aktuelle grupper

  • Nyfødt. En gruppe hvor foreldre med nyfødte barn kan få kunnskap og svar på alt de måtte lure på.
  • Skrytegruppe. I denne gruppen kan du uhemmet skryte, legge ut bilder, videoer og annet av noen som fortjener det – både store og små!
  • Foreldreerfaringer. I denne gruppen deles erfaringer fra foreldre – på godt og vondt, både for de som har små og store barn.