Jeg har det godt i livet mitt!

Kristin bor i sin egen leilighet, jobber i kantine og liker å være aktiv på fritiden. Ganske likt folk flest.

Kristin jobber i kantinen på Abildsø sykehjem.

Tekst: Kristin Marie Nyhus og Julia Døhlen Edin, nettredaktør for Oppsiden
Kilde: Kristin Marie Nyhus
Foto: Caroline Roka

Denne måneden har Norsk Nettverk For Downs syndrom (NNDS) fokus på likheter, likestilling og mangfold. Folk med Downs syndrom er faktisk ganske like alle andre. #folksomdeg er temaet for årets Verdens Downs syndrom dag, den 21.mars.

Da Oppsiden.no ble lansert i oktober fortalte Kristin Marie Nyhus om sitt liv til statsminister Erna Solberg foran en fullsatt sal. Her kan dere lese hennes tale:

Kristin sin tale:
Mitt navn er Kristin Marie Nyhus og jeg er en både travel og hektisk ung voksen kvinne. 27 år.

Jeg har bodd i egen leilighet i snart 3 år. Det er fint å bo der. Jeg får bestemme mye selv der. Ordensmenneske. Mange av vennene mine bor der.  Jeg bor midt imellom Knut, som jeg er forlovet med og Jenny, bestevenninnen. I desember skal Knut og jeg på forlovelsestur til Dubai.

Jeg jobber i kantinen på Abildsø sykehjem. Tar T-bane/buss dit. Stekt tusenvis av vafler siden 2013. Torsdager har jeg fri, da sover jeg lenge.

Jeg trener på Sats i hverdagene og går på ridning hver onsdag. Jeg er glad i hester. På lørdager er jeg på Hemingtrening med alle vennene mine, i nærheten der jeg bor. Da går jeg til og fra.

Jeg er glad i å sykle og gå på ski med familien min. Jeg har vært med på skirenn i Special Olympics både i USA og Østerrike. Jeg fikk medaljer begge gangene, men det var viktigst å få være med.

Jeg liker å være med vennene mine. Vi er en vennegjeng med Downs syndrom som møtes hver tirsdag kveld. Vi kaller oss Friends og har vært venner hele livet. Vi har samtalegrupper, musikk, dans og trening.

Jeg er tante til to søte skolebarn, og jeg er glad i den store familien min.

Jeg er en myk og rolig person. 

Jeg planlegger alt i forkant, for jeg liker ikke å stresse. Det som er fint er at jeg er meg selv.

Jeg viser så godt jeg kan det jeg har i hjertet og jeg liker og hjelpe folk og trøste de som trenger det. Jeg synes at folk som har downsyndrom ofte kan være flinkere til å trøste enn de som ikke har det. Jeg er meg selv.

Jeg har det godt i livet mitt!

Vil du vite mer om voksenlivet, arbeidsliv eller bolig?

I kunnskapsbasen på Oppsiden finner du artikler om blant annet:

Bli med i gruppene under der dere kan dele deres erfaringer og diskutere: