10 tips til påskeaktiviteter for hele familien!

Nå er det påskeferie for de aller fleste og vi håper dere nyter noen rolige dager med godt vær! Påsken er en høytid hvor mange senker skuldrene og slapper litt ekstra av sammen med familien, enten man er hjemme eller på hytta – på fjellet, ved sjøen eller i byen.
Vi har laget en liste over 10 ting som kan være morsomme aktiviteter for påsketiden – for både store og små.

Photo by Skitterphoto from Pexels

1.Blås egg og pynt!
Å male egg er både gøy, sosialt og gir fin dekorasjon. Bruk en nål til å lage et lite hull i hver ende av egget, blås ut innmaten (her gjelder det både å holde egget varsomt i hendene og samtidig blåse hardt). Skyll gjerne med vann som du blåser ut. Når egget er tørt kan du tegne med tusj eller male med vannfarger eller akrylmaling. Og har du glitterlim kan gjøre det ekstra fint med glitrende prikker. Når det gjelder å pynte egg er det bare å la fantasien løs – og husk at kladder med fargerik maling kan være like fint som en perfekt tegnet kylling!

Photo by Maddi Bazzocco on Unsplash

2. Lag noen godt av eggene du har blåst ut.
Hva med en deilig omelett? Eller bananpannekaker? Begge deler passer utmerket til en litt sen påskefrokost eller lunsj.

3. Nyt sola!
Uansett om du er på hytta eller hjemme, på fjellet, ved sjøen eller i byen: Om sola skinner er påsken en perfekt tid til å slappe helt av i en solvegg. Husk solkrem og solbriller!

4. Gå tur og plukk blomster eller pinner som du kan dekorere.
Gå en tur på ski eller til fots – få frisk luft og beveg kroppen. Å gå tur er ekstra hyggelig å gjøre sammen med andre. Og ta gjerne med deg en termos med kakao, kvikklunsj og appelsin.

Er du på Østlandet eller ved sjøen er det gode sjanser for å finne hestehov. Og er det er snø der du er kan du finne noen fine grener du kan pynte med inne. Gå en tur på oppdagelsesferd og se om du kan finne noe fint du kan ta med inn.

5. Gå på kino eller se en spennende film hjemme
Mange bruker påsken til å se påskekrim, men det kan være vel så underholdene å se en god film på kino eller hjemme i sin egen stue. Vi anbefaler Detektiv Downs. På nett kan du se filmen (mot betaling) på SF Anytime og iTunes.

Photo by Jeremy McKnight on Unsplash

6. Lag påskerenn
Er dere et sted med snø kan mann arrangere et påskerenn. Hvilke oppgaver man får kan du selv bestemme – det kan for eksempel være å hoppe på ski, ake lengst ned en bakke, løse rebuser, kaste snøball på blink, bygge den rareste snømannen eller konkurrere i flaskeaking. Å grille pølser og pinnebrød er koselig etter et påskerenn, for ikke å glemme å dele ut diplomer i alle mulige kategorier (til den med best innsats, med best stil, den raskeste, den morsomste, den dårligste eller den mest kreative).

7. Spill sammen!
Finn frem kortstokken, terningene eller brettspillet og kos dere sammen. Husk «tap og vinn med samme sinn» for å beholde den gode stemningen.

8.Påskeegg-jakt!
Gjem påskeegg ute eller inne på forskjellige steder. Lag skattekart eller gi hint om hvor påskeharen har lagt de og la store og små gå på jakt.

Foto og oppskrift: Magevennligmat.no

9. Bak noe godt og gult sammen!
Å bake er både hyggelig og sosialt – og om resultatet smaker godt er det jo ekstra stas. Hva med å bake noe gult sammen i påsken? For eksempel skolebrød med vaniljekrem i midten, påskemuffins, marengsegg med sitronkrem eller kaken Gul Drøm?

Foto fra Kaboompics

10. Påskebordet
Dekk et fint påskebord og saml venner og familie til en påskefrokost, lunsj eller middag! Pynt med blomster (feks påskeliljer) eller kvister, malte egg, gule lys og servietter.

Til Påskefrokosten eller lunsjen er det godt med ferske rundstykker, røkelaks, ost og egg. La gjerne eggene koke sammen med ulike krydder for å få naturlig farge: her ser du hva du kan bruke og hvordan. Påskelam hører med til påskemiddagen, og her får du oppskriften Påskelam med rotgrønnsaker!

Husk at det viktigste ikke er hva dere spiser eller gjør i påsken, men at man har det hyggelig sammen!

Riktig god påske fra oss i NNDS!

Vil du støtte NNDS? 
Vi er avhengig av din støtte for å fortsette arbeidet med å øke kunnskapen om Down syndrom og kjempe for like muligheter for alle. 

Et medlemskap i NNDS koster kr. 150 per år for hovedmedlem eller støttemedlem og
75 kr. for familiemedlemmer. En liten pris for deg, som betyr mye for oss!
Bli medlem her

Du kan også bli medlem og/eller donere valgfritt beløp via VIPPS 
nr. 84535 (du finner oss under Kjøp & betal). 

Takk for din støtte – sammen blir vi sterkere!