Ordsky – hva betyr Downs syndrom for deg?

Trykk på bildet for å laste ned plakat i PDF.

Tekst og design: Julia Edin, nettredaktør for NNDS og Oppsiden

Det finnes mange artikler som forklarer hva Downs syndrom er, men hvordan man selv opplever å ha Downs syndrom eller være familie til, lærer, barnehagepersonell, venn, bekjent eller klassekamerat til en med Downs er helt subjektivt. Det du føler er din følelser – og derfor er alt lov!

Hva betyr Downs syndrom for deg?
Vi ville høre hva dere, våre medlemmer og følgere på Facebook, forbinder med Downs syndrom. Vi lot det være helt opp til dere hvilke ord dere ville stemme frem eller selv legge til i undersøkelsen. 

172 personer svarte og det ble 1726 ord som ble stemt frem. Øverst på listen tronet ordet Kjærlighet med hele 119 stemmer, etterfulgt av Glede med 113 og Ekte med 71 stemmer. 

Postivitet
Det er først og fremst de positivt ladede ordene som Stolt, glede over fremgang og lærerikt vi finner øverst på listen, mens ord som bekymring, frykt, ekskluderende og sorg først kommer langt ned på listen. 

Her kan du laste ned hele resultatlisten fra avstemmingen, med alle ordene. 

Ordene har vi samlet i en flott ordsky som du kan laste ned, skrive ut eller dele så mye du bare vil. Kanskje kan den henges opp på helsestasjonen, i klasserommet eller sendes til nye i nettverket? Her kan du laste ned PDF av ordskyen som vist øverst. 

Vil du støtte NNDS? 
Vi er avhengig av din støtte for å fortsette arbeidet med å øke kunnskapen om Down syndrom og kjempe for like muligheter for alle. 
Et medlemskap i NNDS koster kr. 150 per år for hovedmedlem eller støttemedlem og  75 kr. for familiemedlemmer. En liten pris for deg, som betyr mye for oss! Bli medlem her
Du kan også bli medlem og/eller donere valgfritt beløp via VIPPS nr. 84535 (du finner oss under Kjøp & betal).
Takk for din støtte – sammen blir vi sterkere!