Gratis bøker for vordende foreldre

Venter du et barn med Downs syndrom? Vil du vite mer om amming eller den første tiden med et nyfødt barn med Downs?

Organisasjonen Down syndrome pregnancy har laget flere nedlastbare bøker om ulike tema som kan være aktuelle for nye foreldre. Her finner du både kunnskap, praktiske råd og moralsk støtte. Vær oppmerksom på at bøkene er på engelsk, og laget med utgangspunkt i amerikansk helsevesen og støtteapparat.

Hva er Down Syndrome Pregnancy?

Down Syndrome Pregnancy er et program administrert av National Center for Prenatal and Postnatal Resources ved University of Kentuckys Human Development Institute i USA. De gir ærlig, medfølende og informativ støtte, som er medisinsk evaluert, til de som forbereder seg på fødselen av en baby med Downs syndrom.

Vær oppmerksom på at Down Syndrome Pregnancy ikke drevet av eller at deres bøker er skrevet av medisinsk fagfolk. De gjør selv oppmerksomme på at alle beslutninger om din situasjon bør drøftes fullt ut med legen din. Deres bøker og nettsteder er ment som en ressurs og kan ikke erstatte medisinsk behandling og råd av god kvalitet. 

Bøker du kan laste ned selv (gratis)

Bøkene fra Down Syndrome Pregnancy er på engelsk og laget med utgangspunkt i amerikansk helsevesen og støtteapparat. De kan lastes ned gratis i sin helhet fra nettsiden mot at man fyller inn et skjema og blir med på nyhetsbrevet deres. Her finner du en kort presentasjon av bøkene på norsk. Trykk på linkene for å komme til nedlastningsside.

I denne nye boken (september 2019) kan du lese om alt fra forberedelse til amming, amming etter hjerteoperasjon, å komme til brystet etter å ha brukt sonde, og mye mer. Boken er produsert av Julia’s Way, en ideell organisasjon i USA.
Les mer/last ned her.


Når du får vite at noen du elsker venter en baby med Downs syndrom, har du naturlig nok bekymringer, spørsmål og du lurer kanskje på hva du skal si og gjøre.

Denne boken kan hjelpe deg gjennom de første, normale reaksjonene av tristhet, sjokk og bekymring, og gi deg informasjonen og perspektivet du trenger for å ønske en baby med Downs syndrom velkommen.

Les mer/last ned her.

Denne boken er rettet mot foreldrene til en baby med Downs syndrom. Boken dekker temaer som amming, tilpasning til en diagnose, forberedelse av søsken, forståelse av medisinske problemer, forberedelse for fremtiden, og den deler forskjellige historier fra familier med barn som har Downs syndrom i forskjellige aldre.

Les mer/last ned her.

Denne boken er spesielt skrevet for vordende mødre som forbereder seg på fødselen av en baby med Downs syndrom. Den fokuserer på vanlige spørsmål rundt svangerskaps- og fødsels og gir råd om mestring.

Les mer/last ned her.

Boken kan gi støtte til familier som har opplevd en spontanabort eller mistet en baby eller et barn med Downs syndrom, ved å dekke temaer som å takle sorg; håndtere kommentarer og det praktiske ved tap; hjelpe søsken med å takle og å finne ressurser.

Denne boken inneholder også historiene og bildene til familier som har opplevd tap og gir deres personlige innsikt.

Les mer/last ned her.

Mer i Kunnskapsbasen

Vi har også samlet informasjon om bøkene under kategorien Litteratur – bøker til nedlastning i Kunnskapsbasen på Oppsiden. Kunnskapsbasen er vårt “bibliotek” der vi samler viktig og god informasjon slik at du som foreldre, besteforeldre, venn, lærer, pedagog eller bare en som er nysgjerrig på å lære mer om Downs syndrom, enkelt skal kunne finne gode og troverdige artikler.

For å få tilgang til Kunnskapsbasen må du lage deg en konto på Oppsiden.no – dette er helt gratis og uforpliktende.

I Kunnskapsbasen på Oppsiden vil du som vordende foreldre eller pårørende også finne mye interessant lesing blant annet i kategoriene:

Glad jente med Downs syndrom som har mange ulike farger malt på hendene.

Bli medlem!

Et medlemskap i NNDS koster kr. 200 per år for hovedmedlem eller støttemedlem og  100 kr. for familiemedlemmer. En liten pris for deg, som betyr mye for oss.

Donasjons-krukke full av mynter

Støtt oss!

Alle monner drar og vi blir selvsagt veldig glade for store og små økonomiske bidrag. Doner valgfritt beløp via VIPPS nr. 84535 
( Du finner oss under Kjøp & betal).