Julekalender 2019: Én stemme om dagen

Frem mot jul vil vi vie våre medlemmers historier litt ekstra oppmerksomhet. Ved å dele historiene til personer som selv har Downs syndrom, samt erfaringene fra deres familie og nettverk eller meningene til ildsjeler, vil vi gi plass til de viktige historiene.

Liten jente med Downs syndrom holder en stor pakke. Vi deler historier frem mot jul.
Foto; Shutterstock

Oppsiden.no og de nye nettsidene til nnds.no ble lansert i oktober 2018 og siden den gang har vi produsert en hel rekke artikler og saker. Mye av dette er takket være dere som bidrar. Det kan være ved å stille til intervju og dele deres historier, gjennom innlegg på Oppsiden eller når dere deler deres meninger gjennom spørreundersøkelser. Til dette vil vi gjerne få si tusen takk!

I år vil vi gi dere en “best of” julekalender der vi har funnet frem de beste artiklene og innleggene fra nnds.no og Oppsiden. På den måten får vi alle et gjensyn med våre favorittsaker. Samtidig får de som ikke har lest de før, nå muligheten på nytt. 

Gir plass til gode historier

Et av målene våre med nnds.no er å gi plass til stemmene til mennesker som selv har Downs syndrom. Det kan være seg gjennom artikler eller intervjuer, taler som har blitt holdt, og meninger som har vært sendt inn til vår nettside, eller det kan være i andre medier. Vi prøver så godt vi kan å samle disse historiene under siden “De viktige historiene”.

I FN’s konvensjon om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne står det at medlemslandene skal «treffe alle hensiktsmessige tiltak for å sikre at mennesker med nedsatt funksjonsevne kan utøve retten til ytringsfrihet og meningsfrihet. Herunder er frihet til å søke, motta og meddele opplysninger og tanker av alle slag, på lik linje med andre, og ved alle former for kommunikasjon etter eget valg». Dette håper vi nnds.no og Oppsiden.no kan gi plass for. 

Del budskapet

Årets julekalender vil bære preg av historier fra nettopp personer som selv har Downs syndrom, eller deres familie og nettverk sine erfaringer. Dette er viktige stemmer som trenger å bli hørt slik at vi får et ærlig og nyansert bilde av hvordan livet med Downs syndrom er. 

Det vil også være litt annet innimellom i kalenderen og vi håper dere vil hjelpe oss å dele det gode og viktige budskapet, invitere venner og bekjente til å følge oss på Facebook, bli medlemmer, donere et lite (eller stort) beløp – og viktigst av alt: la stemmene bli hørt! 

Har du noe på hjerte og vil at din stemme skal bli hørt? 
Send vår redaktør en mail (vi har fortsatt noen ledige plasser i kalenderen) på julia@oppsiden.no

Bli medlem her!

Et medlemskap i NNDS koster kr. 150 per år for hovedmedlem eller støttemedlem og  75 kr. for familiemedlemmer. En liten pris for deg, som betyr mye for oss!

Støtt oss!

Alle monner drar og vi blir selvsagt veldig glade for store og små økonomiske bidrag.
Donere valgfritt beløp via
VIPPS nr. 84535
(du finner oss under Kjøp & betal).

Takk!