Podkasten: Livet med Downs

Hva vet vi egentlig om mennesker med Downs?
Slik starter beskrivelsen av podkastserien «Livet med Downs», der Bergensavisen har forsøkt å gi et lite innblikk i en verden fylt med ups and downs.

BPusliespillbildet av gutt med Downs. Illustrasjon av podkasten l"ivet med downs"

Dette er en podkastserie om Downs. De fleste vet forsvinnende lite om mennesker med Downs. Det er lenge siden det hang kallenavn på mennesker med et ekstra kromosom, men hva vet vi egentlig om Downs? I denne podkastserien på fire deler, gjør vi et forsøk på å gi deg litt mer informasjon om en verden som er litt annerledes enn vår egen. Livet er tross alt fylt med ups and Downs.

I podkast-serien, «Livet med Downs», får du et lite innblikk i hvordan det er å få et barn med ett kromosom ekstra, og hvordan det er å oppdra et barn med Downs. Podkasten er på fire episoder, og har ulike temaer som spenner seg fra hvordan man forholdt seg til Downs før i tiden, til hvordan man skal forholde seg til det i fremtiden.

Hør «livet med Downs» her:

Du finner Podkasten i den aller fleste stedene du vanligvis hører Podkast – som på Acast eller Spotify.

Intervju med journalisten bak podkasten

– Det begynte vel da jeg kom i kontakt med en fyr som kaller seg Elvis. Han er rundt 55 år og har Downs syndrom, forteller journalist Kai Flatekvål. – Da jeg ble kjent med både han og hans familie skjønte jeg at jeg visste veldig lite om Downs og hva det egentlig innebar. Jeg har alltid vært nysgjerrig på alt mulig i livet, det er derfor jeg er journalist, og nettopp derfor ville jeg også vite mer om dette syndromet. 

Det forteller Flatekvål til oss i NNDS, når vi intervjuer han om bakgrunnen for podkasten.
Hele intervjuet kan du lese her.

– Nå som jeg kan mye mer om dette ekstra kromosomet, kan jeg møte mennesker med Downs på en helt annen måte

Kai Flatekvål.