Verdensdagen for Downs syndrom -21. mars 2020

Bli med på førpermiere, rockesokk-fest OG sjef i eget liv

I år feirer vi Verdensdagen for Downs syndrom med både førpremierer på filmen «The Peanut Butter Falcon» og med rockesokker. Vi håper du blir med på festen, enten på den ene eller andre måten!

Bli med å rocke sokkene på verdensdagen for Downs syndrom!

21. mars blir det rockesokk, fester og markeringer verden rundt. I fjor fikk tusenvis av barnehagebarn, menigmann på bussen og kjendiser – fra Messi i Barcelona til Stordalen i Norge – vist frem fargerike sokkebein i sosiale medier. Og vi fikk en varm velkomst i Stortinget med både kake, brus og dansende politikere!

Førpremiere på The Peanut Butter Falcon

I år samarbeider vi i Norsk Nettverk for Downs syndrom med distribusjonsselskapet for filmen «The Peanut Butter Falcon». Vi har fått lov til å sette opp eksklusive førpremierer på filmen, som egentlig har premiere i Norge i april, på verdensdagen for Downs syndrom.

Filmen handler om 22 år gamle Zak, en wrestlingentusiast med Downs syndrom. Den handler om hans flukt fra institusjonen han bor på og reisen videre mot wrestlingdrømmen, og kanskje viktigst, friheten til å ta egne valg. 

Flere steder i landet vil Ups & Downs-foreninger invitere til fest før visning av filmen ved den lokale kinoen. Følg med på kalenderen til Oppsiden der vi fortløpende vil legge ut arrangementene.

Filmstjernen kommer til Norge

Hovedrolleinnehaver Zack Gottsagen var sammen med medskuespiller Shia Leboeuf å se som presentatører under Oscar-utdelingen 10. februar. Men ikke nok med det; hovedrolleinnehaver Zack har takket ja til å komme til Norge i forbindelse med Verdensdagen! Han vil være tilstede under førpremieren i Oslo 21. mars 2020! 

Sjef i eget liv

Temaet for verdensdagen i år er «We decide» – sjef i eget liv. Innholdet i filmen og Zak sin reise for å følge drømmen passer godt med temaet, og vi vil bruke ukene fram mot 21. mars til dele mye og frimodig om hvor viktig det er å bli hørt og å kunne bestemme i eget liv. 

Vi håper at dere deler vår begeistring over å endelig å ha fått en storfilm som viser at også mennesker med Downs syndrom kan gjøre braksuksess på kinolerretet.

Vi håper dere vil hjelpe oss spre invitasjoner og entusiasme om kino-sokkefesten vidt og bredt. Følg med framover på Facebook og Oppsiden- for oppdaterte nyheter om 21. mars – fra hele landet.

Vi gleder oss til å feire verdensdagen for Downs syndrom sammen med dere!

Glad jente med Downs syndrom som har mange ulike farger malt på hendene.

Bli medlem!

Et medlemskap i NNDS koster kr. 150 per år for hovedmedlem eller støttemedlem og  75 kr. for familiemedlemmer. En liten pris for deg, som betyr mye for oss.

Donasjons-krukke full av mynter

Støtt oss!

Alle monner drar og vi blir selvsagt veldig glade for store og små økonomiske bidrag. Doner valgfritt beløp via VIPPS nr. 84535 
( Du finner oss under Kjøp & betal).