Koronaviruset – hva med verdensdagen for Downs syndrom nå?

Slik utviklingen nå er rundt koronaviruset og smittetiltak har styret i NNDS falt ned på at vi ikke lengre kan anbefale våre medlemmer å samles for å feire verdensdagen for Downs syndrom den 21/3. Dette er naturligvis både trist og frustrerende for alle som har lagt ned arbeid i forkant, men hensyn til helse må gå først.

Publisert:12/3 Sist oppdatert: 17/3 2020

Kinovisninger er avlyst

I år hadde vi planlagt en storstilt feiring med før-premiere på filmen The Peanut Butter Falcon på kinoer over hele landet. Alle landets kinoer er nå stengt grunnet Kroronaviruset, og filmen vil derfor ikke bli vist.

Om du vil lage hjemmekino i din egen stue, kan vi anbefale filmene Detektiv Downs, I kjærlighetens navn og dokumentarfilmene Line og Vår datter Emilie.

Du kan også følge den internasjonale konferansen WDSD @ United Nations 2020 Virtual Event fredag 20.mars live på Facebook. Her vil flere foredragsholdere tale, mange av dem er mennesker som slev har Downs syndrom. De deler av sin verdifulle kunnskap, innsikt og erfaringer rundt temaet inkluderende deltakelse.

Vi kan fortsatt feire!

På tross av at koronaviruset nå legger en demper på den planlagt kinofesten vår håper vi at dere vil stå på for at dagen vår markeres bredt, synlig og usjenert på både vanlige og sosiale medier frem mot 21.mars. Å være hjemme kan være nok en god grunn til å ta på ulike sokker, feire dagen med dine nærmeste og dele bilder med #rockesokk!

Les mer om Rockesokk her.

Bli med på festen ved å:

  • Ta på ulike sokker den 21/3. Da er du med på å feire mangfoldet og alle menneskers rett til å bli sett og hørt.
  • Del bilder i sosiale medier med #rockesokk
  • Bli med på Rockesokk-arrangementet på Facebook her – del og inviter gjerne!
  • Bli med i Oppsiden – der du kan lære mer om Downs syndrom