Bli med å lage 17.mai-video!

17.mai er rett rundt hjørnet og vi i NNDS ønsker å invitere til video-dugnad!

Vi vil lage en video som viser frem den 17.mai entusiasmen, flaggvifting, hurrarop, is-spising og vårstemning, som bare vi i NNDS kan fremvise!

Vi har laget en versjon av Henrik Wergelands «Vi er en nasjon vi med» med tegn, som vi håper dere vil bli med å synge.

Tre norske flagg veiver i vinden med lys blå himmel bak.
Foto: Shuttertstock

Last ned: 

Slik gjør du: 

  1. Ta på deg bunad, pyjamas eller noe annet du føler deg fin i. Finn frem flagg og sløyfer, og film deg selv eller familien mens dere synger et vers eller flere. Vi vil også gjerne ha bilder og filmklipp med vårstemning og 17.mai-øyeblikk som vi kan legge inn i filmen. 

  2. Vi trenger mange bidrag for å lage en god film, her er det mangfold og entusiasme som gjelder, ikke «flinkhet»! Syng eller nynn med den stemmen du har, bruk egne tegn, tegn fra tegnstøtten vi har fått laget, eller ikke bruk tegn i det hele tatt. 

  3. Ta gjerne opp en video per vers, og marker i tittelen på vedlegget hvilket vers det er (1, 2, 3 eller 4). Vi legger over lyd der det trengs, og kommer til å tekste den ferdige filmen.

  4. Det er fint om dere kan spille inn med minst mulig bakgrunnsstøy, men vi vil gjerne ha flotte bakgrunnsbilder.

  5. Film med telefonen liggende ( altså i landskapsformat på bildet, ikke portrett).

  6. Bruk gjerne to mobiler til dette; en som dere bruker med headset/ørepropper til å høre på lydsporet mens dere spiller pluss en til å filme.

  7. Print gjerne ut arkene med tekst, men husk å ha dem i høyde med telefonen som filmer slik at dere ikke ser ned på arkene mens dere lager filmen. 

Bilder:

Vi vil også gjerne ha bilder og filmklipp med vårstemning og 17.mai-øyeblikk som vi kan legge inn i filmen. Vi gleder oss til å se jordbærspising, blomsterkransbinding, kakebaking og andre scener fra årets eller tidligere års 17.mai forberedelser og feiringer.

Her er noen eksempler:

Om innsendelse:

Send inn ditt bidrag på mail oppsidennnds@gmail.com

Frist: innen førstkommende mandag den 11.05.2020. kl.09.00
Premie: De 30 første som sender inn bidrag får en NNDS-pin i premie. Skriv derfor navn og postadresse i mailen. 😊

Forbehold: 

Alle personer som vises på film og bilder må godkjenne bruken av disse før innsendelse. Filmen vil bli publisert i åpne kanaler som YouTube, Facebook og Oppsiden.

Om sangen:

Vi har valgt å gjøre noen endringer i Henrik Wergelands tekst for å få frem et tydelig budskap om likhet og inkludering. Vi håper dere liker den, og vil bruke denne til å minne Norge på at alle skal med.

Vi vil også si tusen takk for den fantastisk hjelpen vi har fått av Kari Anne Sandvik fra Alvens for tegnsetting og innspill, Kari Dahl Nielsen med musikk og Øystein Kopstad for teknisk støtte.

🇳🇴Masse lykke til! 🇳🇴
Vi gleder oss til å se resultatene!