Fagrådet blir digitalt: #kunnskapomdowns

Få råd, søk råd og bli klokere sammen med oss! Nå lanserer NNDS en webinarserie for foreldre. Ingen tema er for små eller for store for webinarserien #kunnskapomdowns.

Foreldre er de beste ekspertene på sine barn heter det, og i våre tilfeller stemmer det veldig godt. Nå vil vi i fagrådet i NNDS invitere inn «eksperter» til å støtte foreldre som har barn, ungdom og voksne med Downs syndrom, i den store og viktige jobben. Målet er at vi sammen bygger kunnskap og finner fram til de som kan svare oss på akkurat de spørsmålene vi har.

Illustrasjon av webinar. En mann snakker på skjermen til en dame som ser på.

Hold av en time til inspirasjon på onsdager!

Hvert webinar vil bestå av 20-30 minutters foredrag eller samtale, og deretter svar på spørsmål. Foreløpig er det onsdager kl. 13.00 – 14.00 som er satt som tidspunkt.

Webinarene er gratis og foregår på nettsiden til Demio. Du trenger ikke laste ned en app, det er bare å melde seg på og klikke på lenken som ligger i arrangementet. Underveis i seminaret kan du stille spørsmål skriftlig.

Se opptakene på Oppsiden

Webinarserien er tenkt som et tilbud til medlemmene våre og man må logge seg inn på Oppsiden for å se det i opptak. Du finner opptakene i Kunnskapsbasen på Oppsiden. Der kan du allerede nå se opptak av webinaret Kjærlighet i Koronaens tid, om samlivet i og etter Koronaens tid med Frode Thuen i samtale med Andreas Wiese.

Opptak av webinaret Spesialundervisning – rettigheter og muligheter som ble avholdt 27. mai vil bli lagt ut på Oppsiden om kort tid.

Webinarer fram til sommeren: 

Dette er en foreløpig oversikt som kan bli endret og det vil bli lagt til nye arrangementer. Hold deg oppdatert på arrangementene i kalenderen på Oppsiden og på vår Facebook-side.

Onsdag 3.juni kl. 13-14:
Overgang barnehage-skole

Mye skal tas med fra barnehagen, mye nytt skal på plass i skolen. Få tips og sjekkliste for overgangen, hør om forventninger som kan være lure å ha og få råd om ordninger for det gode samarbeidet. Ved Karianne Hjørnevik Nes, leder i fagrådet, pedagog og veileder i Karlstadmodellen.

Onsdag 10.juni kl. 13-14:
Om søsken

Samtale med Trude Trønnes Eidsvold, advokat i firmaet «Barneadvokatene», lillesøster til Stian som har Down syndrom og forfatter av boken «Jeg rekker opp hånden for deg». 

I boken skriver Trude om barndommen med broren Stian som har Down Syndrom. I dag er Stian voksen og bor i egen leilighet, og med støtte klarer han det meste. Men da han skulle fly alene til sin mor på Tenerife, ble han stoppet i innsjekkingen og måtte reise hjem til boligen alene. Dette tente et stort engasjement hos Trude.

Meld deg på webinaret om søsken her.

Onsdag 17.juni kl. 13-14:
Samtaler rundt bildebøker

Hvordan drive språklig og kognitiv stimulering gjennom dialog. Ved Liv Inger Engevik, medlem i fagrådet og førsteamanuensis ved Høgskulen på Vestlandet, tidligere postdoktor i DSL+-prosjektet ved UiO. 

Onsdag 12.august  kl. 13-14:
En verden full av gode e-læringsprogrammer!

Visste du at Statped har en mengde gode e-læringsprogrammer som kan være nyttige både for oss foreldre og fagfolket rundt? Samtale mellom Karen Synnes og en person fra Statped viser oss alle mulighetene.

Har du inspill? 

Har du spørsmål som du ønsker å få besvart under seminarene? Har du ideer til temaer for kommende webinarer? I så fall vil vi gjerne høre fra deg! Send en mail til karen.synnes@nnds.no

Vi trenger din hjelp!

Vi i NNDS vil gjerne fortsette med å lage enda flere webinarer, men dette koster penger. Vi håper du vil hjelp oss ved å melde deg inn i NNDS eller Vippse et valgfritt beløp til 84535.