NNDS sin webinar-serie fortsetter!

I mai i år (2020) lanserte fagrådet webinar-serien #kunnskapfordowns. Siden da har vi gjennomført flere webinarer med ulike temaer. Vi fortsetter med mange spennende temaer utover høsten – her får du oversikten!

Mor holder datter med Downs syndrom i armene og de smiler til kameraet

Hvem er det for? 

Målet med webinarene er at du som foreldre kan få råd, søke råd og bli klokere sammen med oss! Ingen tema er for små eller for store for webinarserien #kunnskapfordowns.

Foreldre er de beste ekspertene på sine barn heter det, og i våre tilfeller stemmer det veldig godt. Fagrådet i NNDS inviterer inn «eksperter» til å støtte foreldre som har barn, ungdom og voksne med Downs syndrom, i den store og viktige jobben. Målet er at vi sammen bygger kunnskap og finner fram til de som kan svare oss på akkurat de spørsmålene vi har.

Les mer om tanken bak webinar-serien her.

Høstens program

Under finner du høstens program for webinar-serien. Ikke alle webinarene har utfyllende beskrivelse enda, det kommer fortløpende – så følg med!

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer underveis, så følg med på våre Facebook-sider der vi legger ut arrangementer for hver og en av webinarene, samt på Oppsiden, der du finner alle webinarene under arrangementer. 


Foto Karianne Hjørnevik Nes

Inkluderende opplæring og læreplanforståelse

 14. Oktober 13.00 – 14.00 av Karianne Hjørnevik Nes

Forventninger og ambisjoner i tråd med barn og ungdoms evner og interesser er avgjørende for godt utbytte av opplæringen. Hvordan definerer man kompetansemål for å sikre inkluderende opplæring med godt utbytte for barn og unge med Downs syndrom?

Dette er et komplisert tema der både evne/IQ-tester, PPTs sakkyndige vurdering, samarbeid hjem-skole, ansattes læreplanforståelse og skolenes pedagogikk spiller inn.

Karianne Hjørnevik Nes tar oss med inn i temaet og viser både muligheter og utfordringer for foreldre og ansatte. 

Webinaret er gratis og åpent for alle påmeldte.

Påmelding via denne linken : https://my.demio.com/ref/i45L4NZ89gp7Dk9K


Portrettfoto av Line Avers

«Spisetrening i hverdagen» 

28. oktober 13.00 – 14.00 av Line K. Avers

Foto: Reklamebyrå Circus AS

 Webinaret skal handle om hvordan vi kan jobbe med spising i hverdagen. 

  • Hvilke faktorer er involvert i spising?
  • Hva skal vi trene på? 
  • Er det lurt å trene under middagen?
  • Er det bestikk/kopper/ som er bedre å bruke? Og evt hvorfor. 
  • Tips til hvordan vi kan forsøke å utvide barnets kost. 

Line ønsker gjerne å få inn spørsmål en uke i forkant på epost line@barnasspraksenter.no.
Det kan også stilles spørsmål ila webinaret i chatten. 

Om Line Avers:

Line Kristiansen Avers er utdannet logoped og spesialpedagog ved UIO, og har Master i spesialpedagogikk ved Pennsylvania State University der hun jobbet som forskningsassistent for professor Janice Light og David McNauhton, nestorer innen ASK. Line Avers har erfaring fra skole, spesialskole, habiliteringssenter, Statped, samt kommunikasjonsteamet ved Rikshospitalet og mye mer. Hun er en aktiv kursholder, og er brukt som foreleser ved UIO, samt sensor ved ulike utdanningsinstitusjoner.

Webinaret er gratis og åpent for alle påmeldte. Det vil bli en 30 minutters presentasjon og mulighet for spørsmål etter presentasjonen.

Påmelding via denne linken : https://my.demio.com/ref/m5VkDGp1ktBs0t1B


Se tidligere webinarer

Vi legger ut både opptak  og skriftlig referat i etterkant av hvert webinar. Du finner de i kunnskapsbasen på Oppsiden, der de fortløpende vil bli lagt inn og oppdatert. 

Tidligere webinarer: 

Vi trenger din hjelp!

Vi i NNDS vil gjerne fortsette med å lage flere webinarer, men dette koster penger. Vi håper du vil hjelpe oss ved å melde deg inn i NNDS eller Vippse et valgfritt beløp til 84535.