Webinar: Overgang fra ungdomsskole til videregående av Amy Baumann

NNDS ønsket velkommen til første webinar i 2021 i serien #kunnskapfordowns, onsdag 20. januar. Denne gangen med tema om «Overgangen fra ungdomsskole til videregående». Nå kan du se webinaret på opptak!

Amy og Petter Baumann på skitur
Amy og Petter Baumann på skitur. Foto: Privat

Webinaret ble holdt av Amy Baumann som ga gode råd og tips når man skal velge videregående skole, og hva som er lurt å tenke på. Vi var også heldige å få med oss Gro Eri på webinaret, som er avdelingsleder for TO (tilrettelagt opplæring) ved Dønski videregående skole i Bærum.

Amy gikk inn på forberedelser man kan gjøre slik at overgangen fra ungdomsskole til videregående blir så bra som mulig. Sammen med Gro Eri informere hun også om tilrettelagt opplæring m.m. og hvilke erfaringer hun har gjort seg etter snart fire år med sønnen sin Petter i videregående skole.

Litt om Amy

Amy Baumann har tre barn, blant annet yngstemann Petter på 19 år med Downs syndrom. Han går nå fjerde året på Dønski videregående skole i Bærum, på studiespesialisering. Tidligere har Amy sittet flere år i styret og vært leder av Ups & Downs Bærum, vært journalist i bladet «Marihøna» om DS (nå nedlagt) og vært initiativtaker til flere små og store aktiviteter blant annet kunstkurs/kunstutstilling for barn og ungdom med Downs syndrom med åpning av prinsessen, kokkekurs for ungdom, samtalegruppe for 10 ungdommer med Downs syndrom og vært med å fronte markeringen av Verdensdagen for Downs. Hun har bred tverrfaglig utdannelse innen kommunikasjon, organisasjon og ledelse, brukermedvirkning og pedagogikk, og er vant til å holde webinarer på sin jobb i NAV.

Opptak av webinaret

For de som ikke hadde mulighet til å delta på webinaret eller som ønsker å se webinaret på nytt kan se opptaket i sin helhet på Oppsiden.