#DRØMMEJOBBEN i ROCKTOBER

Oktober er Downs syndrom fokus-måned, og hvert år bruker vi denne måneden til å snakke ekstra høyt om rettigheter og muligheter for mennesker med Downs syndrom.

Å ha en jobb med mening hvor du blir møtt med positiv forventning er helsebringende, gir livskvalitet, tilgang på vennskap og nettverk for alle mennesker, også mennesker med Downs syndrom. Det at så godt som alle mennesker med Downs syndrom står utenfor arbeidslivet i Norge i dag, er svært bekymringsfullt. Og vi ønsker mer fokus på mekanismene bak dette problemet.

Hindringer som manglende tilrettelegging i opplæringen, lave forventninger og ambisjoner fra omgivelsene, diskriminering og frykt i samfunnet og blant arbeidsgivere gjør veien frem til arbeid vanskelig.

Inkludering i arbeidslivet starter med forventning til at man skal ut i arbeidslivet, og likeverdig opplæring i skolen. Derfor lager Downs syndrom Norge en veileder for inkluderende opplæring for elever med Downs syndrom. Publiseringen av veilederen er like rundt hjørnet, så følg med!

LES HVA FORSKNINGEN SIER OM #DRØMMEJOBBEN HER

Hva er din drømmejobb og hvordan kan denne bli virkelig?

Vi vil høre fra deg, enten du er 6 eller 60 år, om dine drømmejobber, enten drømmen er blitt virkelig, eller venter på oppfyllelse

  • Hva er drømmejobben din? 
  • Hva jobber du med i dag, og som er drømmejobben din? 
  • Hva er drømmejobben som du lengter etter?
  • Hva trengs for at du skal ha sjans til å få drømmejobben din?

Hvis du vil dele dette med andre på våre nettsider og i sosiale medier, send en mail til ingrid.marvin@nnds.no, gjerne med et portrettbilde av deg selv og beskrivelse av drømmejobben. 

Alle bidrag blir med i trekningen av 10 kino-gavekort på 300kr.

Les om Jon Aon som har drømmejobben på Hotell Clarion her.