Jon Aron har drømmejobben på Hotell Clarion!

Jon Aron med kollegaer fra Clarion Foto: Torill Johnsen

DRAMMEN: Jon Aron Johnsen (38) jobber som medarbeider på Hotell Clarion Tollboden i Drammen, en jobb han mestrer godt og som har gitt han et fantastisk nytt liv. «Dette er likeverd i praksis» sier Torill Johnsen, som oppfordrer andre arbeidsgivere til å følge Clarion sitt eksempel og våge å ansette personer med Downs syndrom.

På Clarion har Jon Aron flere ulike arbeidsoppgaver, både på kjøkkenet, i resepsjonen og i forbindelse med rengjøring. Arbeidsdagene er varierte og miljøet preget av gode kollegaer og venner på jobben. «Det morsomste er å jobbe på kjøkkenet sammen med Kristoffer!», sier Jon Aron, som samtidig poengterer at å kaste flasker ute i containeren er noe av de mindre spennende oppgavene på jobb.

«Vi er så glade for at dette gikk hans vei», sier Torill Johnsen, hun er Jon Arons mor og medhjelper på veien mot et fast arbeid. «Dette er resultatet av en lang kamp mot en likeverdig jobb for Jon Aron i Norge» sier hun og kan fortelle oss at jobben på Clarion er et resultat av å ha henvendt seg til VG etter frustrasjon over manglende tilbud i kommunen.

Familien har tidligere bodd i både Bangladesh og Danmark, og i Danmark jobbet Jon Aron som keramiker i en vernet bedrift, en jobb han trivdes godt i, både med arbeidsoppgavene og samholdet blant kollegaer. Deretter flyttet han til Norge og hadde en vond opplevelse med mobbing fra sine medkollegaer ved den vernede arbeidsplassen tildelt fra kommunen, noe som gjorde at han sluttet i jobben og flyttet til Røyken kommune sammen med familien sin.

«Da vi flyttet til Røyken i 2019 var det dessverre ingen vernet arbeidsplass ledig. Vi fikk fortalt av kommunen at det var syv andre på venteliste, og etter mange møter med kommunen som ikke resulterte i noen jobb for Jon Aron på over 1,5 år, var ble VG utveien hvor vi fortalte den sørlige historien.»

Noen dager etter artikkelen i VG ble Torill og Jon Aron kontaktet av Clarion Hotell som sa at han var velkommen til å jobbe hos dem. Sammen med NAV ble det satt i gang et utdanningsforløp for Jon Aron slik at han skulle bli klar for arbeidsoppgavene på hotellet.

«Hege Hansen fra Sonans Karriære har blitt Jon Aron sin største støttespiller etter at vi hadde funnet arbeidsplassen og utdanningsforløpet var igangsatt. Hun sier at å jobbe med Jon Aron er det beste hun gjør og at de har blitt venner for alltid. Det er utrolig hyggelig å høre», forteller Torill fornøyd.

På spørsmålet om Jon Aron mener han har fått drømmejobben, svarer han: «JA!»

Denne suksesshistorien er et resultat av personlig innsats fra de ansatte og ledelse på hotellene, Sonans og ikke minst fra NAV.