Tonje (27) har drømmejobben som frokostvertinne på Quality Hotel Hasle Linie.

Tonje jobber som frokostvertinne på Quality Hotel Hasle Linie

Sommeren 2021 tok Tonje, med hjelp av Fossheim*, kontakt med hotelldirektør Sara Jensen. De lurte på om Sara hadde en ledig jobb som frokostvertinne, og forklarte at Tonje hadde erfaring fra servering. Sara var positiv fra første stund, og Tonje fikk jobben. 

På besøk hos Quality Hotel Hasle Linie, møter vi Tonje, Sanja og Sara. Sanja er Tonjes nærmeste leder og forteller at “Tonje er flink i jobben hun gjør, hjelper meg med å passe på at alt er gjort, og bidrar til et godt arbeidsmiljø”.

Som frokostvertinne passer Tonje for at alt av kaffemaskiner fungerer som det skal, hun hjelper til med frokost- og lunsjservering, og sørger for at gjestene får den servicen de fortjener. 

Sanja sier “Gjestene er veldig fornøyd med servicen Tonje gir. Vi får bare hyggelige og positive tilbakemeldinger!”. 

Gjengen på Quality Hotel Hasle Linie, fra venstre: Sanja Kozletin, Tonje og 
Sara Jensen 

Noen bedrifter kan kanskje føle på en uvisshet når det er snakk om å ansette personer med funksjonsvariasjoner. Men når vi spør Sara om det var noen hensyn de måtte ta når de ansatte Tonje, svarer hun “Nei, det var det ikke. Hun hadde relevant erfaring, og passet godt inn”. Sara forteller videre at det handler om å bryte ned fordommer, og mener at alle har noe å bidra med, man må bare finne de riktige arbeidsoppgavene. 

Quality Hotel Hasle Linie er en del av Nordic Choice Hotels, og Sara forklarer at “Nordic Choice Hotels jobber for mangfold, og mener det er flott at mangfold er representert på arbeidsplassen.” 

Fornøyde kollegaer utenfor Quality Hotel Hasle Linie, Sara, Tonje og Sanja.

Les mer om hva forskning sier om deltakelse i arbeidslivet her. 

* Fossheim er en bedrift som får mennesker til å lykkes. Vi tilbyr praksis internt i bedriften, og har i tillegg et tett samarbeid med flere bedrifter i forhold til muligheten for praksis i ordinært arbeidsliv. Vår største enkeltkunde er NAV, som kjøper attføringsrelaterte tjenester gjennom rundt 143 tiltaksplasser i AFT (arbeidsforberedende trening) og VTA (varig tilrettelagt arbeid).