Marteprisen 2023

Marteprisen er kalt opp etter skuespiller, forfatter, foredragsholder og samfunnsdebattant Marte Wexelsen Goksøyr. Marte er initiativtaker til prisen og den deles hvert år ut av henne i regi av Downs Syndrom Norge.

Prisen deles ut til personer eller institusjoner som har bidratt positivt til holdningsskapende arbeid for mennesker med Downs syndrom, til synliggjøring av mangfoldet i samfunnet og som har vist hva som er mulig for den enkelte.

Marte selv nominerer tre kandidater som hun mener er verdige vinnere.

Les mer om Marteprisen og se tidligere prisvinnere her.

De tre nominerte til Marteprisen 2023 er…

  • deLillos

Marte sin begrunnelse:
“Bandet deLillos har siden 2017 tatt meg opp på scenen på deres sommerkonserter i Kjerringvik. De har inkludert og synliggjort meg ved å slippe meg til på scenen.”

  • Bjørn Birch

Marte sin begrunnelse:
“Bjørn hadde regien på teaterstykket jeg skrev som heter ‘Hva faen er problemet?’. Han tok meg på alvor og hjalp meg med å få satt opp stykket.”

  • Kari Joynt

Marte sin begrunnelse:
“Kari har vært forlegger for de to første bøkene jeg har skrevet ‘Jeg vil leve’ og ‘Samme hvem vi er’. Hun har troen på meg og har vært der for meg.«

Prisvinneren kåres i uke 45

Hvem som mottar prisen vil kunngjøres i våre sosiale medier i løpet av uke 45, så følg med på Facebook og Instagram.

(Det vil også komme informasjon om vinneren her på våre nettsider etter hvert.)