Bli med å rocke sokkene den 21/3!

Er du klar for Rockesokk?
Har du noen ulike sokker hjemme? Så bra!
Ta på en rutete sokk og en ensfarget, eller én med frukt og én med bær – og rock sokkene på verdens Downs syndrom dag 21.mars. Da er du med på å feire mangfoldet og alle menneskers rett til å bli sett og hørt.

(PS. Du kan selvsagt ta på ulike sokker en annen dag også!)

Hvordan og hvorfor?

Det er enkelt å bli med på rockesokk. Alt du trenger å gjøre er å ta på to forskjellige sokker den 21/3. På denne måten hyller du mangfoldet og alle menneskers rett til å bli sett og hørt.

Men hvorfor tar vi på oss ulike sokker akkurat den 21/3?
Fordi Downs syndrom betyr at du har 3 eksemplarer av kromosom nr. 21.

Og hvorfor akkurat sokker?
Jo, fordi kromosomer ser ut som små kryss, akkurat som sokker som er paret med hælene mot hverandre. Med kraft og glede legger vi vekt på våre unike forutsetninger og gir samfunnet en sjanse til å se og støtte utviklingen av alle menneskers fulle potensial. Man kan også si at med ulike sokker, står man på for å løfte mangfoldet.

Rockesokk 2020 – #wedecide

Hvert år feires verdensdagen for Downs syndrom over hele verden den 21/3. Og hvert år setter The European Down Syndrome Association (EDSA) et tema for dagen. I år, 2020, er temaet «We decide» eller «Sjef i eget liv» som vi kaller det på norsk.

Hva betyr det å være sjef i eget liv? Og hvorfor er det viktig å kunne bestemme selv?
Frem mot 21/3 stiller vi disse viktige spørsmålene på vår Facebook-gruppe for å starte diskusjonen og få frem de viktige meningene om temaet.

Følg NNDS på Facebook og ikke minst, bli med i Rockesokk-arrangementet – hjelp oss gjerne ved å dele og invitere andre.

Collage av rockesokker og bilder fra filmen The Peanut butter falcon

Bli med på festen!

Norsk nettverk for Down syndrom feirer 21/3 over hele landet i våre gjennom våre medlemmer og ulike nettverk. I år (2020) feirer vi Verdensdagen for Downs syndrom med både førpremierer på filmen «The Peanut Butter Falcon» og med rockesokker.

Følg med på arrangementskalenderen på Oppsiden for å vite hvor og når filmen vises.

Les mer om verdensdagen for Downs syndrom 2020 her

Korona og 21/3:

Slik utviklingen nå er rundt koronaviruset og smittetiltak har styret i NNDS falt ned på at vi ikke lengre kan anbefale våre medlemmer å samles for å feire verdensdagen for Downs syndrom den 21/3. Dette er naturligvis både trist og frustrerende for alle som har lagt ned arbeid i forkant, men hensyn til helse må gå først.

De planlagte kinoforestillingene av The Peanut Butter Falcon vil gå som planlagt, med mindre kinoene får ytterligere smitteforebyggende restriksjoner, men vi vil anmode våre medlemmer og alle Ups & Downs foreningene om å nøye vurdere nødvendigheten av å oppsøke større arrangement, og følge godt med på utviklingen av anbefalingene fra helsemyndigheter både lokalt og nasjonalt.

På tross av at koronaviruset nå legger en demper på den planlagt kinofesten vår håper vi at dere vil stå på for at dagen vår markeres bredt, synlig og usjenert på både vanlige og sosiale medier frem mot 21.mars Å være hjemme kan være nok en god grunn til å ta på ulike sokker, feire dagen med dine nærmeste og dele bilder med #rockesokk!

Last ned markedsmateriell for Rockesokk 2020!

På denne linken finner du markedsmateriell til både web og print som du kan bruke.

Les mer om bakgrunnen for Rockesokk her – og hva det betyr at du går med ulike sokker 21/3.

Vår samarbeidspartnere:

Og husk å tagge #rockesokk og #wedecide